دلیل کند شدن لپتاپ پس از مدتی استفاده

این روزها لپ تاپ، کامپیوتر و گوشی هوشمند از لوازم جدانشدنی زندگی هستند و در طول روز ساعت‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنیم. بهتر است چند تکنیک یاد بگیرید تا در صورت کند شدن و بوجود آمدن مشکل نرم‌افزاری، خود قادر به رفع آن باشید.

همه‌ی شما در طول روز ساعت‌ها پشت لپ تاپ و کامپیوتر نشسته و با آن کار می‌کنید. از کارهای فنی گرفته تا یک کار تحقیقاتی ساده و یا حتی بازی. ممکن است در حین کار احساس کنید که سرعت دستگاه کاهش یافته و عملکرد قبل را ندارد. برنامه‌های کاربردی هنگ می‌کنند، موس به کندی حرکت می‌کند و یا وقتی دکمه‌ای از کیبورد را می‌زنید، به‌درستی عمل نمی‌کند. به احتمال زیاد در این شرایط کلافه شده و دستگاه را کنار خواهید گذاشت.

ولی این راه‌حل مشکل نیست. باید در پی حل آن برآیید و به قول معروف آچار به دست باشید.

در اینجا به بررسی چند راهکار، جهت رفع کند شدن و مشکلات نرم افزاری لپ تاپ و کامپیوتر خواهیم پرداخت. شاید مطالبی که گفته می‌شود خیلی پیچیده و سخت نباشد، ولی همین موارد پیش پا افتاده گاهی بهترین راه‌حل هستند.

۱- قبل از هرچیز عمر دستگاه است که باید به آن توجه شود. دستگاه‌های قدیمی، فرسوده هستند و دیگر مانند قبل سرعت خوبی ندارند. بهتر است به فکر سیستم جدید باشید.

۲- باید از نسخه‌های ویندوز معتبر و استاندارد برای سیستم استفاده کنید. گاهی دلیل اصلی کند شدن یک سیستم وجود نسخه‌ی ویندوزی است که به‌کار برده‌اید.

۳- یکی دیگر از دلایل کند شدن دستگاه به نرم‌افزارها و برنامه‌هایی برمی‌گردد که روی آن‌ها نصب می‌کنید. برنامه‌هایی که ممکن است آلوده باشند و یا سورس آن‌ها به‌درستی روی سیستم نصب نشده و مشکلاتی بوجود آورند. پس در انتخاب تمام برنامه‌هایی که تمایل به نصب آن‌ها دارید دقت کنید و اگر از جایی آن‌ها را دانلود کرده‌اید، مطمئن شوید که سایت قابل اعتمادی است.

۴- گاهی هم دلیل کند شدن سیستم وجود برنامه‌ای است که در حال اجراست و شما متوجه آن نشده‌اید. پس باید تمام برنامه‌های مزاحم را ببندید.

۵- هنگامی که در شبکه‌های اجتماعی و یا در برخی از سایت‌ها در حال جستجو هستید، ممکن است توسط یک بدافزار مورد حمله قرار گرفته و سیستم شما آلوده شود. پس این خود یکی از دلایل کند شدن سیستم خواهد بود. تا حد امکان در سایت‌های غیرمجاز عضو نشوید و از برنامه‌هایی که در اختیار شما قرار می‌دهند استفاده نکنید.

۶- گاهی ممکن است ایمیل‌هایی از سوی افراد ناشناس برای شما ارسال شود که بهتر است اقدام به باز کردن آن نکنید. اگر همین ایمیل‌ها حاوی فایلی آلوده باشند، سیستم شما را دچار مشکل می‌کند.

۷- باید روی سیستم آنتی‌ویروس نصب باشد و همیشه آن‌ را بروزرسانی کنید. تمام درایوهایی که به دستگاه وصل می‌کنید، باید قبل از باز شدن با آنتی‌ویروس اسکن شوند. حتی باید گاهی اوقات به سیستم فرصت دهید تا با آنتی‌ویروس اسکن شده و فایل‌های آلوده را حذف کنید. نسخه‌ی آنتی‌ویروس هم باید اصلی بوده و از نسخه‌های کرک شده استفاده نکنید.

۸- در حین نصب برنامه‌های کاربردی، مراقب تغییراتی که روی سیستم اعمال می‌شود باشید. این تغییرات ممکن است تنظیمات لپتاپ و کامپیوتر شما را تغییر می‌دهد و این خود دلیلی بر کند شدن و هنگ کردن‌های متوالی سیستم خواهد شد.

۹- شاید دلیل کند شدن دستگاه مشکلات نرم‌افزاری نیست و به قطعات داخلی و سخت‌افزار برمی‌گردد. معیوب شدن هارد، سی پی یو، مادربرد، رم و یا حتی پاور دلایل دیگر ضعف در عملکرد لپتاپ و کامپیوتر هستند. اگر از سالم بودن برنامه‌های نرم‌افزاری مطمئن شدید، سراغ سخت افزار بروید و از آن قسمت مشکل را پیگیری کنید.

اگر صدایی عجیب از لپ تاپ و دستگاه شنیده شد، آن را جدی گرفته و سریع دستگاه را خاموش کنید. در صورت ادامه‌ی کار ممکن است سیستم دچار مشکل شده و اطلاعاتی که در آن دارید را از دست بدهید.

البته پیشنهاد می‌کنیم که اگر اطلاعات با ارزشی در دستگاه دارید، از آن بکاپ تهیه کرده و در جایی امن از آن نگهداری کنید.

مواردی که ذکر شد، در نگاه اول ساده و پیش پا افتاده هستند. ولی همین‌ها دلایلی هستند که اگر مورد توجه قرار نگیرند، مشکلات بزرگتری را در آینده ایجاد می‌کنند.