نکاتی جهت نگهداری از تلویزیون
بعد از خریدن تلویزیون مناسب باید در نگهداری از آن نهایت تلاش خود را داشته باشید. نگهداری اصولی از تلویزیون، عمر مفید آن را افزایش میدهد و شما را از خریدن دوباره دستگاه جدید و یا مراجعه به تعمیرکار بینیاز میکند.
شما جزء کدام دسته هستید؟ کسانی که در طول روز؛ مدت زمانی طولانی برای تماشای تلویزیون صرف میکنند و یا آن دسته افرادی که به زمان کوتاه برای تماشای برنامههای تلویزیون میپردازند؟
در هر دو حالت باید به سلامت چشمان خود اهمیت دهید. از طرفی هم باید انتخاب تلویزیون براساس نیازها و ابعاد خانهی شما صورت گیرد. مبحث انتخاب تلویزیون بسیار مفصل است
چند نکته کاربری برای نگهداری صحیح از تلویزیون:
حال که تلویزیون موردنظر خود را انتخاب کردید، باید در نگهداری از آن نهایت تلاش خود را بهکار بگیرید. با رعایت چند نکته پیشپا افتاده عمر مفید لوازم خود را در خانه افزایش دهید. با نگهداری صحیح، حتی قادر به استفاده از تلویزیون بیش از عمر مفید تعیین شده برای آن هستید.
۱- اولین نکته اینکه بعد از خریدن تلویزیون، نصب آن باید توسط نمایندگیهای مجازی که زیر نظر شرکت تولیدکننده هستند انجام شود. خودتان اقدام به نصب دستگاه نکنید.
۲- قبل از هرچیزی باید دفترچهی راهنمای دستگاه را با دقت مطالعه کنید تا تمام سوالاتی که ممکن است برایتان پیش آید برطرف شود.
۳- برای روشن کردن تلویزیون حتما از ترانس و یا محافظ برق استفاده کنید. با این کار در صورت بروز نوسانات برقی، تلویزیون شما دچار مشکل نخواهد شد.
۴- تلویزیون را در محلی به دور از لوازم گرمایشی قرار دهید. گرمای تولید شده از این لوازم به قطعات داخلی تلویزیون آسیب وارد کرده و مانع از خنک شدن آن میشوند. حتی باید آن را از نور مستقیم آفتاب هم دور نگه دارید.
۵- قرار دادن تلویزیون در محیط سرد نیز موجب آسیب به آن خواهد شد.
۶- روی تلویزیون را با پارچه نپوشانید.
۷- تمامی برچسبها و پلاستیکهای موجود روی تلویزیون را بردارید. گاهی پوشانده شدن قسمتهای پشتی دستگاه با پلاستیک، موجب جلوگیری از جریان هوا شده و تلویزیون گرم میشود.
۸ -گردوخاک عامل اصلی خرابی تلویزیون است، پیشنهاد میشود آن را در مجاور درهای ورودی و پنجره قرار ندهید.
۹- مراقب وارد شدن ضربه به تلویزیون باشید. با هر ضربه به آن باعث سوختن پیکسلهای صفحه نمایش خواهید شد. کودکان خود را کنترل کرده و به آنها آموزش دهید که از ضربه زدن و پرتاب اجسام به تلویزیون خودداری کنند.
۱۰- تمیز کردن تلویزیون از اهمیت بالایی برخوردار است. گاهی نظافت اشتباه این دستگاه موجب آسیب به آن میشود. بهترین گزینه برای تمیز کردن تلویزیون استفاده از دستمالهای نانو و مایکروفایبر است. دستمالهایی که هیچ پرزی از خود به جا نگذاشته و تمام گردوغبار موجود را پاک میکنند. اگر کمی دستمال را نمدار کنید نتیجهی بسیار خوبی حاصل میشود.
فاصله ایده آل برای تماشای تلویزیون حدود ۳ متر است، پس دستگاه را جایی قرار دهید تا فاصلهی آن با بیننده حفظ شود.
۱۱- این روزها برخی از اسپریهای نانو هم در بازار موجود هستند که برای تمیز کردن گوشی موبایل و صفحههای تلویزیون و نمایشگر مناسباند. فقط کافی است چند بار روی دستمال اسپری کرده و اقدام به تمیز کردن تلویزیون کنید.
۱۲- تحت هیچ شرایطی از مواد شوینده برای تمیز کردن تلویزیون استفاده نکنید. حتی شیشه پاککن هم برای تمیز کردن صفحهی تلویزیون توصیه نمیشود.
۱۳- از اسپری کردن حشرهکش در نزدیکی تلویزیون خودداری کنید.
۱۴- قسمتهای پشتی تلویزیون که بهصورت مشبک است محل تجمع گردوغبار بوده و بهتر است گاهی اقدام به تمیز کردن آن کنید. این کار با استفاده از دستگاه فشار هوا و یا سشوار قابل انجام است. از جاروبرقی برای این کار استفاده نکنید.
۱۵- در صورت طوفانی شدن هوا و بروز رعدوبرق بهتر است تلویزیون را خاموش کنید تا دچار نوسان برقی نشود.
۱۶- اگر تلویزیون را به دیوار وصل میکنید، از ابزار مناسب برای نصب آن استفاده شود. با این کار از افتادن تلویزیون جلوگیری شده است. اگر هم آن را روی میز قرار میدهید، مطمئن شوید که جایگاه ثابتی دارد و از روی میز واژگون نخواهد شد.
۱۷- برای وصل و جدا کردن دوشاخه به پریز از سیم آن استفاده نشود. بهتر است خود دوشاخه را نگهدارید نه از سیم آن را بکشید.
۱۸- مدت زمان طولانی روشن ماندن تلویزیون موجب کم شدن نور آن خواهد شد. در طول روز بهصورت استاندارد از تلویزیون استفاده کنید و گاهی آن را خاموش کرده و فرصت استراحت به دستگاه بدهید. روشن ماندن طولانی مدت موجب کاهش عمر مفید دستگاه خواهد شد.
۱۹- اگر به اجبار تلویزیون باید برای مدت طولانی روشن بماند، توصیه میکنیم که از یک تصویر ثابت برای آن استفاده نشود. یا حتی بهتر است صفحهای مشکی در آن نمایش داده شود.
۲۰- نور دستگاه را طوری تنظیم کنید که با گذشت زمان متوجه کم شدن آن نشوید.
۲۱- تلویزیون را در فضای بسته که دارای قاب است قرار ندهید، برای مثال نباید آن را داخل یک باکس گذاشت. بهتر است فاصله تلویزیون با دیوار هم حفظ شود تا جریان هوا به خوبی در اطراف آن در گردش باشد.
شما موظف به نگهداری و استفاده درست از لوازم جانبی تلویزیون هستید. برای مثال در صورت نداشتن کنترل قادر به استفاده و انجام تنظیمات دلخواه خود نخواهید بود. بهتر است کنترل را داخل باکسهایی که برای این کار طراحی شدهاند قرار دهید و از دسترس کودکان دور نگه دارید.
فاصله ایده آل برای تماشای تلویزیون حدود ۳ متر است، پس دستگاه را جایی قرار دهید تا فاصلهی آن با بیننده حفظ شود.
حتی با رعایت تمام مواردی که در این بحث به آن اشاره شد، گاهی ممکن است دستگاه شما دچار خرابی و مشکل شود. در صورت بروز هر نوع مشکلی، اگر دانش کافی برای تعمیر آن را ندارید، بهتر است خودتان دست به کار نشوید. تعمیر لوازم برقی را به یک تکنسین ماهر بسپارید.
این روزها برخی از شرکتهای خدماترسان، اقدام به راهاندازی سامانههایی برای اعزام تعمیرکار به محل کرده و شما با استفاده از سایت و یا اپلیکیشنهایی که در اختیارتان قرار داده شده قادر به ثبت درخواست خود هستید.
هم یکی از همین سرویسدهندگان است که با بهکارگیری سرویس کارانی ماهر و مورد اعتماد اقدام به تعمیر لوازم شما خواهد کرد. برای استفاده از خدمات آچارباز فقط کافی است از طریق امکاناتی که در اختیار شما قرار داده شده درخواست خود را ثبت کنید. برای استفاده از خدمات آچارباز به لینک زیر مراجعه کنید.